Piotr Olesiuk
data dodania: 29 grudnia 2015
Pan Piotr Olesiuk jest pszczelarzem który ukończył wiele szkoleń w tym kurs mistrza pszczelarskiego, pszczelarstwo w domu Pana Piotra jest tradycją rodzinna której tajniki są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Pan Piotr prowadzi pasiekę od 7 lat pod nazwą „Pasieka Toma”. Zrzeszony w kole pszczelarzy w Białymstoku. Bierze czynny udział w Biesiadach miodowych w Kurowie[.....]Czytaj więcej
Dawid Olesiuk
data dodania: 12 stycznia 2015
Dawid Olesiuk od dawna eksperymentował z łączeniem wina z polskich owoców z miodem. Dzięki swojemu ojcu, który stworzył własną pasiekę, miał możliwość opracowywania własnych receptur, ale w swych poszukiwaniach sięgał również do źródeł, które dowodziły długiej tradycji tego typu trunków. Długo zastanawiał się nad otwarciem własnej produkcji na większą skalę i ostatecznie, dzięki wsparciu unijnemu[.....]Czytaj więcej
Leon Januszkiewicz
data dodania: 10 stycznia 2015
Pan Leon Januszkiewicz zajmuje się pszczelarstwem od 1972 roku, kontynuując tradycję rodzinną. Jest w swojej rodzinie przedstawicielem trzeciego pokolenia pszczelarzy. Rodzina państwa Januszkiewiczów opracowała własną metodę wytwarzania miodu, która dziś używana jest przez innych pszczelarzy. Miody Leona Januszkiewicza wystawiane są na konkursach i biesiadach miodowych, na których zdobywają wiele nagród.Czytaj więcej
Stanisław Derehajło
data dodania: 9 stycznia 2015
Pasja pszczelarska pana Stanisława zaczęła się dwadzieścia trzy lata temu, kiedy w wieku dziewiętnastu lat dostał pierwsze cztery ule. Z czasem rozbudowywał swoją pasiekę aż do obecnej wielkości siedemdziesięciu uli. Dziś jest mistrzem pszczelarskim z misją edukacji pszczelarskiej. Sam określa się mianem pszczelarz gawędziarz.Czytaj więcej
Elżbieta Semeniuk
data dodania: 1 grudnia 2014
Działalność Pani Elżbiety stanowi kontynuację rodzinnej tradycji. Pierwszą pasiekę w jej rodzinie stworzył, sześćdziesiąt lat temu, jej dziadek Włodzimierz. Wówczas było to hobby, które z czasem przerodziło się w główne zajęcie i zaowocowało powstaniem Łakoci Natury. Pasja przekazywana z pokolenia na pokolenie doprowadziła do rozwoju pasieki do ponad dwustu uli. Obecnie, Łakocie Natury kontynuują tradycyjne[.....]Czytaj więcej